Afsluitingen A325 en N325 op 29 oktober en 5 en 11 november

Arnhem- De technische installaties op het traject van de A325 tussen knooppunt Ressen via het kruispunt Nijmeegseplein en de N325 (Pleijroute) naar het knooppunt Velperbroek vragen onderhoud. Het gaat om zagen en aansluiten van diverse detectielussen, herstel van schades langs en boven de weg en het opruimen van oude niet langer gebruikte monitoringssystemen. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden is de weg 3 nachten afgesloten.

Omleidingen
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de hoofdomleiding via de A15, A50 en de A12. Deze route is met borden aangegeven. Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via gele borden. Nood- en hulpdiensten kunnen langs de werkzaamheden. De wegen in de andere richtingen zijn gewoon open. Rijkswaterstaat voert voor de provincie Gelderland deze onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit.

Vrijdag 29 oktober 21.30 uur tot zaterdag 30 oktober 8.00 uur: A325 vanuit Nijmeegseplein tot aan knooppunt Ressen.
De A325 tussen kruispunt Nijmeegseplein tot aan Knooppunt Ressen is vanaf vrijdag 29 oktober 21.30 uur tot zaterdag 30 oktober 08.00 uur volledig afgesloten. Ook de opritten Burgemeester Matsersingel en Elst richting knooppunt Ressen en de afslag naar de A15 is dicht. Verkeer richting Nijmegen wordt omgeleid via de Batavierenweg en de N837. Verkeer vanuit Elst richting Nijmegen wordt omgeleid via de Rijksweg Zuid.

Vrijdag 5 november 21.30 uur tot zaterdag 6 november 8.00 uur: A325 vanaf Knooppunt Ressen tot kruispunt Nijmeegseplein
De A325 is afgesloten voor alle verkeer vanuit Nijmegen vanaf knooppunt Ressen tot het Nijmeegseplein. Het verkeer wordt omgeleid. Ook de opritten Elst, Burgemeester Matsersingel en Kronenburg richting Arnhem zijn afgesloten. De A325 blijft open voor verkeer van Arnhem naar Nijmegen. Doorgaand verkeer vanuit Nijmegen en de A15 met bestemming Arnhem-Noord en A12 knooppunt Velperbroek wordt omgeleid vanaf knooppunt Ressen via A15 (knooppunt Valburg) – A50 (knooppunt Grijsoord) – A12 naar knooppunt Velperbroek. Huissen is bereikbaar via de A15 en de Karstraat en Elst is bereikbaar via Rijksweg Zuid. De Overmaat is bereikbaar via de A50 (afrit 18) en de N837 Arnhem-Zuid. De Aam is bereikbaar via de A15 (afrit 38) en de Rijksweg-Zuid in Elst. Het verkeer volgt de omleidingsroutes die met borden langs de weg zijn aangegeven.

Donderdag 11 november 21.30 uur tot vrijdag 12 november 6.00 uur tussen kruispunt Nijmeegseplein tot kruispunt Lange Water.
Doorgaand verkeer vanuit Nijmegen en de A15 richting knooppunt Velperbroek wordt omgeleid vanaf knooppunt Ressen via A15 (knooppunt Valburg) – A50 (knooppunt Grijsoord) – A12 naar knooppunt Velperbroek. De bedrijventerreinen IJsseloord 1 en 2 en Industriepark Kleefse Waard zijn bereikbaar vanaf de A12 en de N325. Verkeer vanaf Industriepark Kleefse Waard richting A12 volgt de omleidingsroute via de N325, A325 en A15. Voor verkeer vanaf IJsseloord 1 en 2 richting A12 en richting A325 Nijmegen zijn er geen beperkingen. Plaatselijk wordt verkeer omgeleid. Nood- en hulpdiensten kunnen het werkvak te allen tijde passeren. De kruispunten in de overige richtingen zijn gewoon open. Huissen is bereikbaar via de Huissenstraat in Arnhem of de A15 en Karstraat.

Werken aan de weg en verkeershinder
Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder proberen we zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter.