ArtEZ-studenten in gesprek met Emily Witt (Future Sex)

Kan kunst onze kijk op SEX diverser maken?
Arnhem – Op 15 maart organiseert ArtEZ studium generale i.s.m. De Nieuwe Oost het programma SEX & the Sexual Politics of the Gaze. Keynote speaker is de Amerikaanse socioloog en auteur Emily Witt.

In de Westerse media is seks alom aanwezig. Voortdurend zien we verstrengelde lijven voorbijschieten in reclames op tv, worden normen op de proef gesteld in weer een volgende #metoo affaire en onderzoeken we onze seksuele identiteit. Daarnaast lezen we dat jongeren preutser dan ooit zijn en later met seks beginnen dan hun ouders, polyamorie weer in opkomst is en internetdating een geaccepteerde vorm van sexpartners zoeken is.

De Amerikaanse auteur Emily Witt dook vijf jaar lang in de toekomst van seks, ondervond aan den lijve alternatieve datings- en relatievormen, en schreef hierover het veel en goedbesproken boek Future Sex – A new kind of free love. Gaan alternatieve seksuele omgangsvormen de samenleving veranderen? Wat is de dominante visie op sex? Hoe verhouden wij ons daartoe? Kan kunst de dominante visie diverser maken?

Een middaglezing en een Q&A met Emily Witt en het publiek gaan hier duidelijkheid in geven.

Kunstenaarscafé i.s.m. Mister Motley

Na de lezing van Emily Witt organiseert het online kunsttijdschrift Mister Motley een kunstenaarscafé waarin kunstenaars hun werk over seks en spiritualiteit toelichten. Met Koes Staassen, Kinke Kooi, Karin Arink, Fleur Hulleman en Melanie Bonajo.

Het programma vindt plaats in Rozet en is tevens te volgen via een livestream – ter plaatse in Rozet zelf en en op de ArtEZ studium generale facebookpagina.

Donderdag 15 maart 2018 / 14.00 – 16.30 uur / Rozet, Kortestraat 16 Arnhem.
Meer informatie: http://studiumgenerale.artez.nl/

Emily Witt | (New York) is auteur van het boek Future Sex: A New Kind of Free Love (2016) en Nollywood: The Making of a Film Empire (2017). Ze publiceerde essays, opiniestukken en reportages in The New Yorker, The New York Times, GQ, the London Review of Books. Witt is afgestudeerd aan Brown University, Columbia University Graduate School of Journalism, en Cambridge.

#DiversityStories | ArtEZ studium generale onderzoekt diversiteit in de samenleving en de kunsten in verschillende thema-programma’s rond gender, feminisme, inclusiviteit. Bijdragen of bijwonen? Bekijk de website voor meer informatie. studiumgenerale.artez.nl

ArtEZ studium generale | is katalysator van betekenisvolle en radicale ideeën, projecten en verhalen voor de toekomst. Zij brengt ontmoetingen tot stand tussen kunst, wetenschap en maatschappij.

Partners | Bachelor Fine Art Arnhem BEAR, Rozet, Mister Motley, De Nieuw Oost, ArtEZ Bachelor of Dance, NCPA.