Uw WOZ-aanslag, bent u blij of boos?

Regio – De Telegraaf, de Consumentbond, de Vereniging Eigen Huis en de Woonbond, allen melden in artikelen en persberichten deze week, dat het loont om bezwaar te maken tegen de hoogte van de WOZ waarde. De verwachting is namelijk dat de stijging van de huisprijzen voor veel gemeentes aanleiding is om de WOZ waarde flink te verhogen. Maar is dat terecht?

U kunt eenvoudig controleren of de door de gemeente bepaalde WOZ waarde juist is door de modelmatige WOZ-berekening op te vragen en deze te vergelijken met de berekening van de gemeente. Als de WOZ waarde van kadasterdata afwijkt van de berekening van uw gemeente, dan kunt u kosteloos bezwaar maken en daarmee mogelijk aanzienlijk besparen op uw woonlasten.

De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van een aantal belastingen en gemeentelijke heffingen die u moet betalen, zoals de WOZ-aanslag, waterschapslasten en uw belastingaangifte maar, betaalt u niet flink te veel? Kadasterdata helpt u met het maken van bezwaar. Met het WOZ-waarderapport kunt u uw WOZ-bezwaar gemakkelijk onderbouwen waardoor de kans op succes zeer groot is.