Arnhemse Breng chauffeurs lopen halve marathon Egmond aan Zee

De Arnhemse Breng chauffeurs en aanhang

Arnhem/Egmond aan Zee – Afgelopen zondag 14 januari reisden de sportieve Arnhemse Breng chauffeurs in alle vroegte af naar Egmond aan Zee. Al een aantal maanden hebben ze gezamenlijk getraind om de halve marathon te kunnen volbrengen. Dit onder leiding van Breng chauffeur en hardlooptrainer Vincent Vos.

“Voor de Lopers is het altijd vroeg opstaan en afwachten wat de conditie van het strand is en wat de weersomstandigheden zijn aldus Vincent vos. Na het hardlopen is er altijd een gezellig etentje en worden de ervaringen over de loop met elkaar uitgewisseld. Na dit alles is er weer de lange rit in het donker naar huis om vervolgens moe maar voldaan thuis te komen met een mooie medaille en een ervaring rijker.”

In 44 jaar tijd is de Saucony Egmond Halve Marathon uitgegroeid tot een van de populairste en meest massale lopen van Nederland. De grootste aantrekkingskracht van deze halve marathon is ongetwijfeld de variatie in het parcours met daarbij het mooie traject door het Noordhollands Duinreservaat als hoogtepunt. Aantrekkelijk is ook de ronde door Egmond aan Zee en de sfeervolle finish te midden van duizenden toeschouwers.

Een groot aantal vrijwilligers is ieder jaar in touw om de Saucony Egmond Halve Marathon tot een succes te maken. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf zijn zo’n 600 vrijwilligers nodig om diverse taken te vervullen. Assistentie bij het parkeren, helpen bij de inschrijving, het opbouwen en opruimen van start en finish, een taak aan het parcours en assistentie bij de kwart marathon zijn slechts enkele van de taken waarvoor vrijwilligers nodig zijn.

“Tegenwoordig hebben bedrijven vitaliteit hoog in het vaandel staan. Ook bij Breng/Hermes waar de chauffeurs veel zitten. Daar ze weten dat ik hardlooptrainingen geef, hebben ze mij gevraagd om trainingen te verzorgen voor collega’s die interesse hebben in het hardlopen. Daar zijn we in april 2017 mee begonnen. En er zijn al een aantal collega’s die inmiddels al flink wat kilometers in de benen hebben. Een aantal heeft al de Bridge 2  Bridge in Arnhem en de halve marathon in Egmond aan Zee gelopen. De volgende loop die gepland staat is de Stevensloop te Nijmegen op 18 maart 2018!”