Bouwwerkzaamheden Lidl Elderveld begonnen

Arnhem – Afgelopen jaar hebben de buurtbewoners samen met Jumbo eigenaar Rene Jansen bezwaar gemaakt tegen de uitbreiding van supermarkt Lidl.

Voorheen zat er een keten van de Marskramer in het pand naast de Lidl. Marskramer heeft eind 2017 haar deuren gesloten waardoor de supermarktketen de kans zag om de leegstand op te vullen en het filiaal uit te kunnen breiden.

De gemeente Arnhem heeft de Lidl hier een bouwvergunning voor verleend. Ondanks de bezwaren van de buurtbewoners en Jumbo eigenaar Rene Jansen is afgelopen week toch met de bouw begonnen.

De buurtbewoners reageren verdeeld. De een is wel blij met het feit dat er nu geen leegstand in het winkelcentrum ontstaat. Een andere bewoner maakt zich zorgen over nog meer verkeersoverlast op de doorgaans toch al overvolle parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum Elderveld. Ook vind menigeen het jammer dat er niet een andere winkel voor in de plaats is gekomen. Er zitten nu al twee supermarktketens en de kleine middenstand krijgt hierdoor geen kans zich te vestigen in het Winkelcentrum.

Foto’s Arnhems Nieuws