Vijf finalisten Korenbeurs ideeënwedstrijd bekend

Arnhem – De vijf finalisten van de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs zijn bekend. Een jury, met daarin een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs, heeft op basis van de 18 ingezonden ideeën een selectie van de vijf meest kansrijke concepten gemaakt.

De vijf finalisten mogen hun ideeën nu verder uitwerken in een businessplan. Daarvoor hebben ze tot begin maart de tijd. In april 2018 wordt definitief bekend wie de winnaar is en wie de Korenbeurs mag exploiteren.

Onder de vijf finalisten zitten indieners uit Arnhem, maar ook Amsterdam en Almere. Opvallend is dat er veel combinaties van functies worden gemaakt. Een hotel gecombineerd met restaurant, een horeca met bierbrouwerij en het concept foodhall.

Over de Korenbeurs

Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het bruisende uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 zoekt de Korenbeurs een nieuwe toekomst. De nieuwe exploitant wordt in april 2018 bekend gemaakt.

Meer informatie over de ideeënwedstrijd vind je op www.korenbeursarnhem.nl.